Ontwerp een vergelijkbare site met WordPress.com
Aan de slag

Interessante websites, apps en WebVR

Deze pagina vormt een levend overzicht van websites en apps met interessante VR-toepassingen voor in de klas.

Websites

360cities.net

Verschillende 360° foto’s en video’s van locaties over de hele wereld. Kwalitatief goede foto’s die gebruikt kunnen worden om leerlingen rond te laten kijken in andere steden.

Geoguessr

Niet per se een VR toepassing, maar wel leuk. Werkt met behulp van Google Streetview, je wordt gedropt op een locatie, kunt om je heen kijken en naar volgende foto’s klikken. Ondertussen moet je proberen om uit te vinden waar je op de wereld bent. Je klikt op de wereldkaart waar je denkt dat je bent en krijgt punten voor hoe dicht je de locatie bent genaderd.

Google Tour Creator

Zelf tours maken met 360° foto’s en Google Streetview foto’s.

Google Streetview

Google Streetview, 360° foto’s. Vreemde steden en landschappen bezoeken. Geschikt om te visualiseren en om leerlingen allerlei onderzoekjes te laten doen in vreemde omgevingen.

Holobuilder

Zelf tours maken en 360° foto’s volhangen met extra informatie die leerlingen kunnen ontdekken.

Nearpod

Site om interactieve lessen mee te maken. Leerlingen kunnen de les volgen op hun telefoon. Heeft interessante invoegtoepassingen waarmee VR gebruikt kan worden als onderdeel van een instructie of visualisatie, en maakt het mogelijk om op een simpele manier formatief te toetsen.

Roundme.com en Kuula.co

Hier zijn 360° foto’s en video’s te vinden van locaties over de hele wereld. Die foto’s en video’s kunnen worden gebruikt om leerlingen rond te laten kijken in andere steden en omgevingen. Ook biedt de site de mogelijk om aan de hand van deze foto’s en zelf gemaakte 360° foto’s eigen tours te maken (niet geprobeerd).

Vimeo

360° video’s, waaronder deze instructie van Appy Sluijs over paleoceanografie.

YouTube

Op YouTube zijn vele 360° video’s te vinden. Interessant zijn de video’s van National Geographic (bijvoorbeeld Kamchatka Vulcano Eruption) en Under The Canopy van Conservation International over het regenwoud van Kalimantan.

Apps

Discovery VR

Verhalen van Discovery Channel, film, 0 tot 15 minuten, Engelstalig. Bijvoorbeeld video’s waarin je op zoek gaat naar de rand van het universum, video’s over wilde dieren, video’s over ecologische bedreiging en het uitsterven van dieren, video’s over Austin, Texas en video’s over verschillende natuurlijke wereldwonderen.

Growing a World Wonder

Verhaal over de grote groene muur van Afrika tegen verwoestijning, film, Engelstalig.

New York Times VR

Film en verhalen van de New York Times. Bijvoorbeeld over Ebola (Waves of Grace), ontheemde kinderen (The Displaced) en een virtuele reis naar Pluto (Seeking Pluto’s Frigid Heart).

Orbulus

360° foto’s van monumenten, landschapen, parken, bergen, koraal en andere bezienswaardigheden over de hele wereld.

Sites in VR

360° foto’s van monumenten, landschappen, parken en andere bezienswaardigheden over de hele wereld.

UNICEF 360

Verschillende verhalen van vluchtelingen, 0 tot 10 minuten, Engelstalig

Within

Verhalen, film, 0 tot 15 minuten, Engelstalig. Kwalitatief hoogstaande documentaires en video’s. Vooral de serie over klimaatverandering met aflevering over smeltend ijs, bosbranden, hongersnood en ontbossing ten behoeve van de veeteelt zijn interessant om te gebruiken in de les.

WebVR

WebVR maakt het mogelijk dat je met VR aan de slag kan via je internetbrowser. Hiervoor heb je wel een bril nodig en de juiste browser. Elk platform heeft browsers waarbij het werkt, en waarbij het niet werkt. Hier staat een overzicht van de meestgebruikte VR-brillen en de browsers die WebVR ondersteunen op deze brillen. Zo is er Microsoft Edge voor de Acer Windows Mixed Reality Headset, Oculus Browser voor de Oculus GO en Chrome voor smartphone VR.

Op deze site staan een aantal WebVR experimenten die zonder apps te downloaden geopend kunnen worden in een WebVR ondersteunende browser. Erg leuk is dit experiment van Google waarmee met behulp van spraakherkenning zo’n beetje de hele wereld kan worden bezocht. Tenminste, als de plek is opgenomen in de bibliotheek van Google Streetview. Ook interessant is het bezoeken van Mars door de ogen van Mars Rover Curiosity.

Kom je iets tegen of gebruik je iets dat iets interessants? Laat het vooral weten, ik ben altijd op zoek naar nieuwe inhoudelijk interessante toepassingen…

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: