Ontwerp een vergelijkbare site met WordPress.com
Aan de slag

Over

Deze site is het resultaat van het ontwerponderzoek van mij, Bas Trompert. Dit onderzoek is een van de laatste onderdelen van de lerarenopleiding tot eerstegraads docent aardrijkskunde aan de Universiteit van Amsterdam. De Handleiding Virtual Reality in de klas en het lesmateriaal zijn de resultaten van dit onderzoek.

Na verkennende gesprekken met diverse experts en docenten op mijn stageschool besloot ik tot het maken van deze handleiding. Het doel achter de handleiding is om docenten aan het voortgezet onderwijs en studenten van de lerarenopleiding te voorzien van alle informatie die zij nodig hebben om aan de slag te gaan met VR. Daarnaast wilde ik lesmateriaal en lesopzetten ontwikkelen die enerzijds direct gebruikt kunnen worden in de klas en anderzijds kunnen dienen als voorbeeld voor de mogelijkheden van VR in het klaslokaal.

Voor het schrijven van deze handleiding heb ik een Grassrootssubsidie mogen ontvangen van UvA. Dit is een beurs voor kleinschalige, laagdrempelige projecten om het onderwijs te verrijken, verbeteren en/of intensiveren met behulp van een ICT-toepassing. Hierdoor kon ik de benodigde VR-brillen aanschaffen en experimenteren met verschillende soorten brillen.

Na een klein half jaar uitproberen, uitzoeken, wachten, nog langer wachten, testen, schrijven en wachten is dit het resultaat.

 

Advertentie
%d bloggers liken dit: