Ontwerp een vergelijkbare site met WordPress.com
Aan de slag

Praktische opdracht 3hv China

Praktische opdracht 3hv China – Een rondleiding/rondreis door China

Geschikt om te gebruiken als alternatieve praktische opdracht bij H5 China van de methode BuiteNLand voor 3 havo en 3 vwo.

In deze praktische opdracht gaan leerlingen met Google Tour Creator aan de slag om zelf een rondreis door China te maken. Daarnaast maken ze een kleine reisgids die dient als inhoudelijke begeleiding van de reis.

De opdracht is geschikt voor groepen van 3 of 4 leerlingen.

 

De opdracht start met het kiezen van 2 onderwerpen uit de lijst met onderwerpen. Vervolgens gaan de leerlingen aan de slag met het verzamelen van informatie over hun onderwerpen. Deze informatie vormt de basis voor de reisgids die ze later gaan maken. Als er voldoende informatie is opgezocht moeten de groepjes aan de slag met het maken van een virtuele rondreis.

Met Google Tour Creator gaan ze op zoek naar geschikte beelden om te gebruiken. Zijn er per onderwerp goede locaties (6 locaties in totaal), dan is het tijd om de reisgids verder af te maken. In de reisgids wordt de inhoud geborgd, de VR-tour is een visualisatie van de reisgids.

 

Leerlingen van 3 vwo van het Coornhert Lyceum vonden het een leuke opdracht waarin ze lekker creatief aan het werk konden zo aan het eind van het jaar.

Praktische opdracht 3hv China

Advertentie
%d bloggers liken dit: